blogs

Looking at the world trough Rookie eyes

Gedijen in een tijdperk waarin verandering de nieuwe norm is geworden. Het is de uitdaging waar we allemaal voor staan, niemand uitgezonderd. En dat vraagt nogal wat. Over de horizon kijken, grenzen opzoeken, het onconventionele vinden, het onvoorstelbare voorstellen. Terugvallen op datgene wat we al weten en kennen, zal ons niet helpen in deze snel evoluerende arena. In tegendeel, een periode van improviseren en innoveren vraagt juist om om een ándere mindset. Een rookie mindset welteverstaan!

blogs

Slicing the Pie

Er was eens een groepje Rookie Minds… en op een dag begonnen zij met bouwen van een nieuw soort organisatie. Waarom? Om te breken met de bureaucratische hiërarchie en mensen het hart en de ziel te maken van alles wat er in een organisatie gebeurt. Kortom: een organisatie van iedereen, voor iedereen. Die Rookie Minds, dat waren wij, en aan die everyone organization bouwen we nog steeds iedere dag.

blogs

Stel een vraag

De verkiezingsstrijd barstte deze week (maart 2021) extra hard los. Bij elke talkshow schoof een lijsstrekker aan om zijn of haar standpunten te etaleren. Na ruim een jaar leven met opgelegde Coronamaatregelen, valt er vandaag eindelijk weer eens iets te kiezen.

blogs

I have a dream

Het is alweer vijf jaar geleden dat we met The Rookie Minds de wijde wereld in zijn gegaan. En net als Martin Luther King startten ook wij een droom. Deze droom ging, anders dan bij King, niet over het ideaal dat we willen bereiken. Onze droom ging over de weg daarnaartoe: over een andere manier van organiseren, een andere manier van werken en een andere manier van denken.