We Humanize Work!

Hoe we dat doen en welke impact dat heeft? De kunnen we je natuurlijk zelf vertellen, maar dat laten we véél liever over aan onze klanten. Met in deze case aan het woord: Wilfried Dam, CEO van 360 Experience Group over hun strategieproject samen met Rookie Minds Tjeerd en Brechje.

Tjeerd Koop

Over 360 Experience Group

In onze wereld van doeners en keihard werkende ondernemers is het heel hard nodig om soms eens even te stoppen met rennen en te kijken waar we zijn en vooral waar we heen willen. Ons bedrijf is door de jaren heen heel hard gegroeid en werd volledig aangestuurd en gedreven door onze zeer ervaren aandeelhouders/ondernemers, vol passie en beladen met kennis en ervaring. Stuk voor stuk klasbakken uit hun deel van de evenementen- en experience industrie. 360 Experience Group is een multilabel brand, waarbij onze klanten worden verrast met memorabele event- en entertainment belevingen, waar ze jaren later nog steeds kippenvel van krijgen. Met onze diverse labels kunnen we onze internationale klanten bedienen van ontwerp en het bedenken van de beleving, tot en met de realisatie. Live, digitaal of hybride, klein of groot, corporate of consumer – met ons kun je alle kanten op en niks is ons te gek. 

Groot dromen, snel schakelen

In die spannende en dynamische wereld is creatief zijn op alle vlakken, continu in oplossingen denken en steeds weer verwachtingen overtreffen aan de orde van de dag. Daarom staat, net als bij veel MKB ondernemingen, de day to day business centraal en draait de motor altijd op volle toeren. Maar als je even stilstaat en je kijkt bij iedereen onder de motorkap, dan zie je bij iedereen wel degelijk dieper gelegen dromen en uitdagingen. Voor de aandeelhouders zijn deze niet altijd even gelijk aan elkaar en dus kan dat ruis veroorzaken. Wat zijn nu eigenlijk onze strategische doelstellingen, waar willen we heen met onze groep en wat voor rol zien we daarbij voor onszelf? Dat zijn concrete vragen die we ons hebben gesteld. Spannend, maar absoluut noodzakelijk. Efficiënt, professioneel en snel als we zijn, wilden we hier echt mee aan de slag. Maar in een hoog tempo en met experts omdat snel duidelijk was dat dit de beste oplossing zou zijn. Maar waar vind je dan een partij die deze kwaliteiten heeft en past bij onze drive. 

Samenwerking met The Rookie Minds

Na een introductie via ons netwerk met The Rookie Minds was er meteen die klik en vonden zij heel snel hun weg in onze behoeften en vooral ook onze snelheid. Zonder langdradig of zweverig te worden dwongen zij de aandeelhouders stapsgewijs tot het uitspreken van dromen en het maken van keuzes. Middels de Gallup Strengthsfinder-methodiek deed ieder van ons een assessment waarbij je sterke punten, energiegevers en energievreters werden gedefinieerd. Onder leiding van The Rookie Minds hebben we die met elkaar besproken. We hebben we elkaar beter leren kennen en kunnen beter samenwerken. De kracht van The Rookie Minds was voor ons dat we snel van hoogover, missie – visie – strategische doelstellingen waar we allemaal achter stonden – naar concrete doelstellingen en actiepunten gingen. Er werd heel goed aangevoeld wat voor bedrijf we zijn en dat we enorme behoefte hadden aan deze (snelle) concretisering. Dat maakte het traject voor ons succesvol en vooral ook prettig.

The Rookie Minds begeleidde ons ook bij het broodnodige vervolgtraject, waar wij juist veel behoefte aan hadden. Het concreet omzetten van onze zelf geformuleerde strategische doelstellingen in actiepunten met bijbehorende verantwoordelijkheden en planning middels de Rockefeller Habits methodiek. Daarnaast is er een nieuw bestuur ingericht en is ook de rest van de organisatie in het hele traject betrokken, zodat er meteen ook een goed draagvlak is voor alle doelstellingen en actiepunten die we dus uiteindelijk samen hebben gedefinieerd. Nu dit staat, hebben we een prima verdeling gevonden om te werken aan de doelstellingen, maar ook onze snelheid, passie en flexibiliteit te behouden. Dat voelt heel goed en geeft ons heel veel energie om vol gas onze dromen na te streven en doelstellingen te behalen. The Rookie Minds heeft ons hier echt goed bij geholpen. Zij waren precies wat we op dat moment nodig hadden en spraken de juiste taal. De juiste partij op het juiste moment op de juiste manier!! 


Ook aan de slag met het definiëren van de dromen, doelen en strategie van jouw organisatie? Daar krijgen wij energie van! Bel je ons?